Geweldige demonstratie zaterdag 22 maart

Bijna 10.000 mensen spraken zich op zaterdag 22 maart 2014 in Amsterdam uit tegen racisme en discriminatie.

Van alle kleuren, alle afkomsten, alle leeftijden. Regelmatig werd de leus gehoord: “Wij zijn allemaal Marokkanen”. De solidariteit was hartverwarmend. De foto’s die door veel mensen zijn gepost spreken boekdelen. Omstanders, vooral in de Utrechtsestraat sloten zich spontaan aan en hieven hun duimen omhoog bij het scanderen van de leuzen. Een dag die een voortzetting verdient. Want met één demonstratie hebben we racisten en hun handlangers niet weg. Hoewel de PVV het heel erg moeilijk heeft nu er zoveel raadsleden afhaken en PvdA en VVD afstand lijken te nemen van haar voormalige gedoger moeten we niet denken dat we er zijn. Racisme is geworteld in onze samenleving, racisme wordt gevoed door de politiek en door de media. Bedoeld om te verdelen, om tegen te gaan dat we als één man opstaan tegen het afbraakbeleid, tegen armoede, tegen gigantische werkloosheid, tegen fort Europa.

Klik op de tumbnail voor een grotere weergave van de foto

Europa
De echte gevaren zitten in de Europese coalities, die gevormd worden door extreem rechts. Wilders met Le Pen, met FPO, met Vlaams Belang en partijen elders in Europa. De Europese verkiezingen van 22 mei zijn voor deze extreem rechtse racistische groepen veel interessanter dan de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. We zullen ook daar gehoord moeten worden!

Op 4 april is er een groot protest in Brussel, georganiseerd door het Europees Vakverbond (EVV). Dat kan een volgend moment zijn om de solidariteit tussen alle bevolkingsgroepen te laten  zien.

Leve de solidariteit tussen alle bevolkingsgroepen, stop racisme in Europa!

http://www.andereuropa.org/kalender/betoging-door-europees-vakverbond-in-brussel/

Reacties zijn gesloten.