Geen vluchtelingen op straat of in de cel! 23 maart 2013 grote landelijke demonstratie in Amsterdam

Nederland is de afgelopen jaren door alle grote internationale mensenrechtenorganisaties op de vingers getikt vanwege haar vluchtelingenbeleid. Vluchtelingen worden behandeld als criminelen en maandenlang opgesloten in detentiecentra. Vluchtelingen die niet terug kunnen naar hun land van herkomst worden gewoon op straat gezet en worden door dit kabinet ook nog eens strafbaar gemaakt. Staatssecretaris Teeven stelt voor om ongedocumenteerden een boete te geven van €3900 of op te pakken. Hierdoor worden vluchtelingen nog meer naar de marge van de maatschappij gedreven.

Nu is het tijd om dit beleid te veranderen. Sinds vorig jaar voeren vluchtelingen zelf actie tegen het Nederlandse vluchtelingenbeleid. Vluchtelingen moeten in Nederland kunnen blijven zolang hun land onveilig is. Het is onmenselijk om ze op straat te laten leven of in de gevangenis op te sluiten. Vluchtelingen hebben rechten, ook in Nederland!

Demonstratie 23 maart 2013, om 13.00 uur vanaf de Vluchtkerk (Erik de Roodestraat 16, Amsterdam West) naar het Museumplein. Op het Museumplein start het programma vanaf 14.30 uur. Meer informatie vindt u op de website over de landelijke demonstratie. Klik hier om de flyer van de demonstratie te downloaden en verspreid deze zo breed mogelijk.
Noteer 23 maart 2013 in uw agenda!

Optreden in Paradiso
Bewoners van de vluchtkerk in Amsterdam-West hebben zondag 10 februari 2013 opgetreden in Paradiso, in het voorprogramma van de Malinese zanger Salif Keita. Lees meer hierover via de onderstaande links.

Reacties zijn gesloten.