Nieuwe aanvullende aangifte tegen Wilders

Op 19 maart riep PVV-leider Wilders in een volle zaal om “minder Marokkanen”. Meer dan 5.000 mensen hebben daarna aangifte gedaan.
Vorige week hebben de advocaten van het Landelijk Beraad Marokkanen en Nederland Bekent Kleur een aanvullende aangifte tegen Wilders gedaan wegens aanzetten tot haat en discriminatie. Daarin is uiteengezet dat Wilders een gewoonte maakt van deze strafbare feiten. “Dat geldt als een strafverzwarende omstandigheid”, aldus één van
de advocaten op Nu.nl: http://tinyurl.com/mg6vswr.

Ook de gevolgen van de uitspraken van Wilders staan in de aangifte. In de weken na de uitspraken van Wilders waren er in het hele land racistische incidenten op straat, voetbalvelden en in scholen waarbij “minder-minder” geroepen werd. Lees de volledige aangifte (25 pagina’s) op de website van mensenrechten-advocaten Prakken d’Oliveira:
http://tinyurl.com/aangiftewilders.

Steun de aangifte tegen Wilders met een gift
Om deze aangifte en vervolgprocedures mogelijk te maken zijn giften welkom op giro 5058 (NL65INGB0000005058) t.n.v. stichting Nederland Bekent Kleur te Amsterdam. Je kunt ook online doneren met iDEAL via: http://tinyurl.com/NBKdonaties.

Meer informatie
http://www.watwilwilders.nl/
http://www.nederlandbekentkleur.nl/
http://www.facebook.com/NederlandBekentKleur

Reacties zijn gesloten.