‘Nederland poetst Artikel 1 van de Grondwet op’

Op donderdag 31 oktober 2013 om 12.00 uur staat Eén land één samenleving weer bij het monument Artikel 1 van de Grondwet in Den Haag. Dat artikel luidt:
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Het monument maakt een vuile en verwaarloosde indruk; de tekst is onleesbaar. Maar ook in de naleving van Artikel 1 zijn verval en veronachtzaming te constateren.

Eén land één samenleving neemt het initiatief voor deze actie en nodigt iedereen uit mee te doen. Zo wordt aan regering en parlement duidelijk gemaakt dat Artikel 1 daadwerkelijk geldt voor allen die zich in Nederland bevinden. Dit grondrecht geldt ook voor volwassenen en kinderen die via land, zee of de lucht op Nederlands grondgebied arriveren en om asiel vragen.

Eén land één samenleving is natuurlijk niet letterlijk een schoonmaakbedrijf. Er wordt dan ook ‘symbolisch’ schoon gemaakt met water en doeken. Neem een simpele doek mee, er wordt gezorgd voor emmers en water. Deelnemers dragen een witte accessoire (sjaaltje, bloem, hoed, pochet of iets dergelijks) om de positieve boodschap van de actie te onderstrepen. Lees meer in de flyer en op de website van Eén land één samenleving,

Reacties zijn gesloten.