March 2 Freedom

Vanuit Nederland organiseert Freedom Not Frontex NL een bustocht naar de Duitse plaats Kehl om deel te nemen aan de eerste grensoversteek van de March 2 Freedom, naar Strassbourg. De March 2 Freedom is een internationaal protest van vluchtelingen en supporters.

Uit Nederland doet een groep vluchtelingen mee van We Are Here aan deze eerste grensoversteek, maar ook sympathisanten en ondersteuners zijn van de partij.

Er zijn nog plaatsen in de bus en je kunt je o.v.v. ‘aanmelden bus naar Kehl’ aanmelden om mee te gaan op (Schakel JavaScript in om het email adres te zien).

 • Vertrek: Zaterdag 17 mei 2014
  Voorverzamelen: Zaterdag 17 mei, 22.30 uur Ten Katestraat 49, Amsterdam. Hier vindt de voorbespreking plaats en daarna lopen we gezamelijk naar de bus.
  Meenemen: tent, slaapspullen, eten en drinken voor tijdens de reis, spandoeken.
  Reisduur: ongeveer 9 en half uur.
  Aankomst in Kehl: in de loop van de ochtend van 18 mei.
 • Start in Kehl: Zondag 18 mei 2014, 13.00 uur
  We lopen naar Strassbourg en steken daarbij de grens Duitsland - Frankrijk over, met of zonder papieren en met of zonder toestemming. In Strassbourg is die dag een muziekconcert.
 • Strassbourg: Maandag 19 mei 2014 vinden er acties plaats, waaraan we willen deelnemen
  Terugreis: gepland rond 22.00 uur. Deze tijd kan afhankelijk van de gebeurtenissen veranderen.
 • Terug in Nederland, Amsterdam: Dinsdagmorgen 20 mei 2014 vroeg in de morgen
  Wie wil blijven om verder mee te lopen in de mars vanaf 21 mei 2014, kan dat natuurlijk doen. Terugreis is dan voor eigen verantwoordelijkheid. Wie de mars uitloopt ziet ons weer in Brussel op 20 juni.

Er wordt voorzien in juridische ondersteuning op het thuisfront, waarmee contact wordt gehouden. Als het lukt, gaat er ook wat pers mee. Dit zal dan gaan om schrijvende en/of fotograferende en/of filmende verslaggevers, van reguliere en/of eigen media.

Kosten
Vluchtelingen: gratis.
Supporters: we vragen een donatie om de kosten te helpen dekkken. Richtprijs: 25 euro. Heb je minder maar wil je wel graag mee, dan kan dat. Kun je meer missen, dan is dat zeer welkom.

Meer vervoer bij meer deelnemers?
Als zich meer mensen aanmelden dan er in de bus passen, dan hebben we extra vervoer nodig. Kun je vervoer aanbieden, mail ons dan.

Na aanmelding meer info
Wie zich aanmeldt, sturen we in de loop van de komende weken extra informatie over waar rekening mee te houden en wat te overwegen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de plaatsen waaruit mensen zich aanmelden, bekijken we of we een stop inlassen om nog wat mensen buiten Amsterdam elders in het land op te pikken. Ook deze informatie wordt per e-mail verzonden.
Heb je eerder al vragen, mail dan ook naar (Schakel JavaScript in om het email adres te zien).

http://freedomnotfrontex.nl

Reacties zijn gesloten.