Demonstratie actiegroep We Are Here 7 februari 2015

De vluchtelingen van de actiegroep “We Are Here” organiseren in samenwerking met het Platform Stop Racisme en Uitsluiting een demonstratie op 7 februari in Amsterdam.

WE ARE HERE 24/7: betuig je steun voor de basis van mensenrechten!

Ieder mens heeft recht op een toekomst. Uitgeprocedeerde vluchtelingen kunnen echter geen aanspraak maken op dit recht. We Are Here verzet zich hiertegen en strijdt voor een adequate 24-uurs opvang voor afgewezen vluchtelingen. Zodat ook deze mensen de kans krijgen om een toekomst op te bouwen.

De actiegroep We Are Here protesteert sinds september 2012 tegen het Nederlandse beleid om vluchtelingen die zijn afgewezen, maar niet terug kunnen naar hun land van herkomst, op straat te zetten. Wij strijden voor 24-uurs opvang en voor een permanente oplossing.

Het Europees Comité voor Sociale Rechten erkende de vraag om opvang en sprak zich uit voor de rechten van vluchtelingen: de Nederlandse regering moet vluchtelingen, onafhankelijk van hun status, opvang en onderdak bieden. In de praktijk worden deze woorden echter nog niet omgezet naar daden. In veel gemeenten wordt nu alleen nachtopvang geboden. Dit betekent dat vluchtelingen overdag op straat moeten zwerven, zonder geld en met het risico te worden opgepakt en in een detentiecentrum te worden geplaatst. Voor degenen die kampen met een trauma, opgelopen door oorlog of mishandeling, is deze onzekere situatie desastreus.

De Nederlandse regering negeert de rechten van vluchtelingen om de komst van eventuele nieuwe vluchtelingen te ontmoedigen. Maar de mensen van We Are Here zijn hier en kunnen niet terug naar huis. Zij mogen niet worden gebruikt als pion in een politiek spel, maar moeten worden behandeld als mensen. Zij hebben recht op een normaal dak boven hun hoofd: menswaardige opvang en professionele begeleiding. Geen 12, maar 24 uur. 24/7.

Steun We Are Here daarom op zaterdag 7 februari en toon je solidariteit. Samen kunnen we het voor elkaar krijgen: adequate opvang is dag- én nachtopvang!

  • Datum: 7 februari 2015
  • Start demonstratie: 14.00 uur Nieuwe Kerkstraat 159 Amsterdam (waar een deel van de vluchtelingen woont)
  • Eind demonstratie: 15.00 uur  Museumplein Amsterdam, waar een programma zal plaatsvinden (open het programma door hier te klikken)
  • Route Demonstratie: Nieuwe Kerkstraat, Utrechtsestraat, Weteringsschans, Museumplein.

Reacties zijn gesloten.