Verbinden & Verbreiden

Symposium over racisme, islamofobie, antisemitisme en uitsluiting

Zaterdag 19 september 2015
De Mansveltschool
Karel Doormanstraat 125, Amsterdam

Eén land één samenleving en Emcemo nodigen u uit deel te nemen aan het gesprek over onze kleurrijke samenleving die bloeit en botst, inspireert en intrigeert.

Nederland staat op een keerpunt. Discriminatie en uitsluiting van bevolkingsgroepen is de laatste jaren dramatisch toegenomen. Hoogste tijd dat mensen, groeperingen, de handen ineen slaan om het tij te keren. Door gezamenlijk na te denken, van elkaars ervaringen te leren, ons door elkaar te laten inspireren.

Er is veel reden om ernstig bezorgd te zijn over de polarisatie tussen bevolkingsgroepen in Nederland en in Europa. Een behoorlijk grote groep autochtone Nederlanders is vervuld geraakt van negatieve beelden over de multi-etnische samenleving, van argwaan, angst en sommigen zelfs van haat. Vele zwarte en islamitische mensen zijn diep gekwetst geraakt in hun gevoel van bestaansrecht, hun vertrouwen in de toekomst, en in hun relatie met hun autochtone Nederlandse medemensen. In dit gepolariseerde landschap staan ook joodse mensen bloot aan agressie.

We willen met dit symposium bijdragen aan het tot staan brengen van deze negatieve spiraal waarin de Nederlandse samenleving terecht is gekomen.

Doel:

  • Verbinden aan insluiten van allen, met een proactieve opstelling om discriminatie en stigmatisering te bestrijden.
  • Versterken van analyse, betekenis, strategie, effectief optreden.
  • Inspireren over de kracht en dynamiek van diversiteit in de multi-etnische samenleving.

Voor:

  • Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de sociale cohesie in de samenleving en de positieve ontwikkeling van de multi-etnische samenleving.
  • Professionals, vrijwilligers, studenten; o.a. uit onderwijs, zorg, welzijn, politie, overheid, politiek.
  • Vertegenwoordigers van migranten, moslims, vluchtelingen, asielcoekers, zwarte gemeenschap; uit organisaties met verwante doelen.

Met bijdragen van:

Anja Meulenbelt – Halleh Ghorashi – Ineke van der Valk – Ewoud Butter – Yassin El Forkani – Amade M’charek – Anne Ruth Wertheim – Maartje Terpstra o.v. – Naima Ajouaau – Sharon Gesthuizen – Marlene Bosman – René Danen – Asha ten Broeke. Deze komen uit de wetenschap, de politiek en het bedrijfsleven.

In samenwerking met

Aanmelden
Kosten deelname € 10,00 inclusief lunch en drankjes.
U kunt zich aanmelden via Één land één samenleving.

Vragen?
Als je vragen hebt, stuur dan een mail naar (Schakel JavaScript in om het email adres te zien)

Verbinden & Verbreiden

Reacties zijn gesloten.